Ќерамидата е првиот избор за секој кров низ историјата. Природниот материјал,големата трајност,високата изолација се придобивките од керамидата. Како увозници од големиот прозводител Mladost Србија, Ви ги преставуваме ќерамидите од овој српски производител, кој е еден од најстарите производители на ќерамиди на балканот, производството е под најстрогите стандарди додека цените се најкокеретни на пазарот.

 

 

 

Шиндрата е покривен материјал, изработени на битуменска база.Предноста е многу малата тежина(11кг/м2),големата флексибилност со кој можат да се опшијат и најкомплексните површини,водонепропутливоста,брзата и лесна инсталација на скоро секоја подлога,отпорна на ветрови и до 220км/ч,како и можноста да се постави на кров со нагиб и до 15º но и на вертикален кров. Идеална за гаражи,настрешници,куќарки за миленици,летниковци,привремени објекти како и за куќи доколку се подготви кровот соодветно. Шиндрата е отпорна на УВ зрачење со што не ја губи бојата низ годините,отпорна на високи температури,голема отпорност на кинење и др механички и надворешни влијанија.

Паковање од 3.48м2(покривна 3м2)  

Зелена шиндра
Цена
390 ден/м2
Црвена Шиндра
Цена
390 ден/м2
Клинци за шиндра
Цена
250 ден/кг (30м2)

 

Видео за монтажа:

 


 

Бесплатна испорака само за град Скопје за сметки над 10.000 ден. Доплата 500 ден за сметки под 10.000 ден.   

Обезбедени сертификати и технички листови по барање на купувачот за сите градежни материјали.   

За референци и препораки погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.