Сипорекс блокови со  димензии на блоковите:  должина 62.5 cm и висина 25 cm. Овие димензии се еднакви за сите блокови. Променлива е само нивната дебелина во границите од 5 до 25 cm. За ѕидање на 1m2 секогаш се потребни 6.4 блокови, независно од дебелината. Освем за градба помалите блокови се погодни за ситни зафати како за подѕидување на шанкови,кади,постоља и тн.

Сипорекс 5

62cm x25cm x 5cm
6.4ком во м2 
Попуст -10% за палета(96ком)

Цена
68ден
Сипорекс 10

62cm x25cm x 10cm
6.4ком во м2 
Попуст -10% за палета(60ком)

Цена
92ден
Сипорекс 12

62cm x25cm x 12.5cm
6.4ком во м2 
Попуст -10% за палета(48ком)

Цена
115ден
Сипорекс 15

62cm x25cm x 15cm
6.4ком во м2 
Попуст -10% за палета(40ком)

Цена
137ден

 

Сипорекс 20

62cm x25cm x 20cm
6.4ком во м2 
Попуст -10% за палета(28ком)

Цена
184ден
Лепак за Сипорекс

Градежно лепило за проботен блокови
потрошувачка 4-6м2 со една вреќа

Цена
230ден

 

 

 

Сипорекс блоковите во однос на традиционалните блокови имаат многу предности:

  • мала тежина - 2 пати полесен од традиционалната градба,ова се должи на структурата на сипорекс блоковите,каде само 20% од волуменот преставува полна маса,останатите 80% се пори поради кој сипорекс блоковите имаат и големата топлотна изолација
  • топлотна изолација - Познато е дека воздухот во мирување т.е воздухот затворен во мали ќелии е најголем изолатор,а составот на сипорекс блоковите е гас бетон од кој 20% е полна маса останатите 80% се пори кој ги прават сипорекс блоковите 9 пати подобри изолатори од бетонот,3.5 пати подобри изолатори од керамичките цигли и 3 пати подобри изолатори од тулите.
  • звучна изолација - ова својство ги прави сипорекс блоковите идеални за преградни зидови,како за пример преграден зид од дебелина 15цм дава звучна изолација од Rw = 41 dB кој ги задоволува најстрогите критериуми за преградни зидови.
  • парапропусност - околу 5 пати од онаа на обичниот малтер поради која зидот диши и апсорбирајќи го вишокот влага во просторијата и спротивно. 
  • цврстина - класи на отпорност Б2.5 и Б5 кои му овозможуваат да биде користен како носив конструктивен материјал за зидови.
  • лесна обработка - Сипорекс блоковите можат да се сечат,коваат,лепат и дупчат. На самото лице место блоковите можат да се приспособат со најосновниот алат како што налага ситуацијата.Во самите блокови можат да се длабат канали,да се порабуват и да се прават отвори. 

 

Блок 20 х 25 х 25

намена: Стандарден блок за ѕидање на надворешни ѕидови во станбени и деловни објекти

Цена
22.5 ден.

 

Tермо 20 х 25 х 33

намена: Надворешни ѕидови во објекти каде е потребно зголемено ниво на термоизолација.

Цена
39 ден
Блок 16 х 33 х 25

намена: Ѕидање на надворешни ѕидови во помошни објекти и станбени објекти 

Цена
28 ден.
Полутермо20 х 25 х 33

намена: Помошен керамички  блок за пополнување и подѕидување на завршни површини

Цена
35 ден.

 

Блок 12 х 25 х 25

намена: ѕидање на внатрешни преградни ѕидови или надворешни сендвич систем ѕидови.

Цена
19 ден.
Блок 12 х 33 х 25

намена: ѕидање на внатрешни преградни ѕидови или надворешни сендвич систем ѕидови

Цена
26 ден.
Фасаден гитер жолт

намена: ѕидање на фасадни ѕидови и декоративни површини.

Цена
23
Фасаден гитер црвен

намена: ѕидање на фасадни ѕидови и декоративни површини

Цена
23 ден.
Гитер мазен

Мазна тула црвена која може да се користи за повеќе намени како за фасаден ѕид, подзидување, декорација и слично . 55ком/м2. Производство Грција

Цена
13ден
Полна тула

намена: ѕидање и опшивки на оџаци, пополнување, ѕидови и друго.
Димензии 25*12*6,5цм

Цена
16 ден
Блок оџак ф180

намена: ѕидање класичен оџак со опшивка.

Цена
125ден
Блок оџак ф250

намена: ѕидање класичен оџак со опшивка

Цена
185 ден.
Блок оџак приклучок

намена: за приклучок на грејно тело.

Цена
235 ден.
Бетонски оџак блок

КБ2 За класично ѕидан оџак со вентилационен отвор. 40х25х18cm

Цена
80ден
Бетонски Блок 12х39

намена: 12х39цм блок за ѕидање во помошни објекти 

Цена
26ден
Бетонски блок 19x39

намена: 19х39цм блок за ѕидање во помошни објекти 

Цена
28ден

 

Бесплатна испорака само за град Скопје за сметки над 10.000 ден. Доплата 500 ден за сметки под 10.000 ден. Испорака по договор за Македонија.

Обезбедени сертификати и технички листови по барање на купувачот за сите градежни материјали.  

За референци и препораки погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.