Fasadi 5GG Naslovna

 


 

Фасади табела 05 2020

Топлина во зима и свежина во лето, термофасадните системи гарантираат удобно живеење и при најекстремните температури истовремено овозожувајќи значителна заштеда на се повисоките енергетски сметки, заштеда која за период од 3 - 5 години во зависност од објектот ја враќа вложената инвестиција. Термо фасадата се нанесува лесно и брзо и е составена од неколку фазни елементи приложени подоле по редослед на нанесување. После долго анализирање на квлалитет , производители , најразлични брендови, во Ројал Инвест ви го предлагаме системот за фасада од светскиот производител ISOMAT , кој ќе ви даде највисок квалитет во однос на цената. Започнуваме со основниот премаз за подлогата, Врска У

 Isomat EU систем

vrska_u.png
Врска У 

Врска У - се премачкува површината на која се нанесува фасадниот систем(цигла ,малтер , бетон...), ја подобрува лепливоста, отпорноста на влага и ја прочистува површината од нечистотии. Задолжителен при нерамни или постари површини како и при изработка на фасадни системи.
 

Цена
175ден/кг850ден/5кг
isomat_akt_33.png
Лепак за стиропор Isomat AK T 33

Лепак Isomat AK T33 основно лепило за фиксирање на стиропорни изолациони табли изработен од хидраулични и синтетички лепила. Потрошувачка 5м2-8m2 со една вреќа. Се лепи точкасто и со задолжително правење рамка на стиропорната табла.
*ЕТА сертификат
 

Цена
260ден/25кг
stiropor.png
Фасаден стиропор Усјепор 5цм

Фасаден стиропор се лепи со лепакот за стиропор или со пурпената, по потреба се фиксира со додадтни пластични типли. Препорачан тип на стиропор за фасада, е минимум 5цм дебелина со густина 17кг/м3. Поголема дебелина на стиропор значи и поголема изолација.

За сите цени на стиропорот кликнете  ТУКА 
 

Цена
120ден/м2 5cm/17kg
isomat_akt_35.png
Лепак за рабицирање Isomat Ak T 35

Лепак за рабицирање. Се нанесува врз фасадната мрежата и преставува идеална основа врз која се нанесуваат завршните малтери. Збогатен со полимерни смоли и армирани влака со што добива на висока еластичност и отпорност. Потрошувачка 10м2/вреќа.
*ETA сертификат

Цена
350ден/25кг
 
 
 
 
rabic.png
Стаклена фасадна мрежа 145гр

Стакленаа фасадна мрежа се нанесува по фиксирање на стиропорот, има за задача да оневозможи пукање и ронење на завршните малтери. Секогаш лепакот за рабицирање, се нанесува во горниот слој на мрежичката со цел да се оневозможи пукање и ронење на завршниот малтер.
Задолжително дијагонално армирање на сите ќошеви кај врати, прозори и сл. Задолжителен преклоп.
 

Цена
25ден/м2
ml_primer_isomat.png
Фасадна грунд подлога Isomat Primer

Фасадната подлога Isomat ML-Primer, прави хемиска врзивна реакција помегу лепакот и завршниот слој на акрилен малтер и задолжително се нанесува пред изработката на завршниот слој. Густ акрилен прајмер која значително ја подобрува рапавоста на подлогата. Покривна површина до 150м2 со една канта.*ЕТА сертификат

Цена
2100ден/25кг
isomat_etic_plaster.png
Завршни малтери

Одберете релјеф и боја по ваш избор од широката лепеза на пластичните малтери. Акрилните малтери се одликуваат со долгорочност и неменливост на бојата. Водоодбивност и отпорност на атмосферски влијанија и УВ зрачење. Голема предност е и лесното одржување кое може да биде и обично чистење со вода. Потрошувачка 10м2 со една канта.

Цена
1150ден/25кг
lajsna_fasada.png
Лајсни за фасада 2,5м1

Лајсна со мрежичка за агли, за армирање и зацврстување на аглите при изработка на фасади и други градежни зафати со стиропор. Ги заштитува аглите од напукнување и ронење. Задолжителна примена кај фасадите на сите ивици. Кај прозорците се користи окапна лајсна.

Лајсната е со димензија од 2,5м1 должина, ширина на мрежата е 20cm

 

 

Цена
40ден

Разно материјали за фасада

lajsna_ocetna.png
Почетна лајсна за фасада

Почетна лајсна од алуминиум за стиропорот, која се поставува како основа и се поставува со штрафење во самиот ѕид. Задолжителен при изведба на фасадниот систем со гаранција.

Цена
140ден/5ка 2м 185ден/8ца 2м 200ден/10ка 2,5м
marmoakryl.png
Премиум Акрилен Фасаден Малтер

Висококвалитетен премиум Акрилн малтер кој се одликуваат со долгорочност и неменливост на бојата. Отпорност на атмосферски влијанија и УВ зрачење. Висока еластичност со што се спречува појава на пукнатини, висока водоодбивност и парапропусност, висококвалитетни адитиви и влакна

Потрошувачка 10м2 со една канта.

Цена
1̶8̶5̶0̶д̶е̶н̶ -20% 1480ден
isomat_akt_35.png
Лепак за стиропор Isomat AKT35 Бел 25кг

Лепак за рабицирање и лепење на мрежичка. Бел лепак збогатен со смоли и армирани влака со што добива на висока еластичност и отпорност. Потрошувачка 10м2/вреќа.*ETА серт.

Цена
385ден
pofix-700.png
Минерелен Абриф 25кг

Минерален завршен малтер за обработка на внатрешни и надворешни ѕидови. Доколку се нанесува на надворешни ѕидови, задолжително се премачкува со фасадна боја.Потрошувачка 10м2 со една вреќа

Цена
310ден

 

betonokontakt.png
Бетоноконтакт Адинг

Подлога која се употребува како прајмер и стабилизатор на подлоги кај слабо порозни и мазни површини, за подобрување и изедначување на порозноста, како и за остварување подобра врска меѓу подлогата и новиот слој. Се користи пред малтерисување и при лепење на плочки, фасада и сл. Се вградува (аплицира) без претходна подготовка на производот.

Цена
300ден/4л 1380ден/20л
isomat_akril.png
Исомат акрилна фасадна боја

Премиум акрилна фасадна боја, отпорна на влага и екстремни надворешни влијанија. Парапропусна боја што овозможува "дишење" на ѕидовите. Одлична покривност и мат изглед. Можност за тонирање во голем број на  нијанси. Се користи и како внатрешна боја отпорна на мувла,влага и нечистотии. 
15л - 2150ден        
10л- 1500ден            
3л - 550ден

isomat_primer_pro.png
Прајмер за фасадна боја

Концетрат акрилен прајмер на водена база за акрилни и други бои. Погоден за внатрешни и надворешни ѕидови. Обезбедува висока лепливост и пенетрација на површината. Задолжителен пред нанесување на фасадна боја при изработка на фасадни системи. Се нанесува пред нанесување на фасадната боја.
Потрошувачка 1л за 50м2

Цена
900ден/5lit    200ден/1л
tipli_za_fasada.png
Типли за стирпор

Типлите се користат за прицврстување на стиропорните табли при изработка на фасади и други зафати. За различни дебелини на стиропор се произведуваат различни големини од 10ка 15ка и 20ка типли. При дијагонала над 8м, типлите се задолжителни при изработка на фасадите. 

 

Цена
3.5ден/12cm  5,0ден/16cm    11ден/20cm

 

Тонирање бои и малтери

по нанесувањето на изолациониот слој може да одберете помеѓу многубројните нијанси и тонови достапни за тонирање од програмата на ISOMAT. Фасадните бои и малтери се долготрајни и отпорни на надворешни влијанија и се тонираат машински по фабрички дефинирани рецептури. 

 


 


 

Бесплатна испорака за Скопје и околината за сметки над 10.000 ден. Доплата 500 ден за сметки под 10.000 ден. Испорака по договор за Македонија.

Професионална монтажа 7 евра m2. Монтажата не е вклучена во цената и е предмет на договор помеѓу купувачот и монтерот.

Погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.