Дајте им живот на вашите ѕидови, изберете една од многуте нијанси што ги нудиме. Обојте ги вашите простории и дајте им нов изглед. Компјутерски нијансираните внатрешни поликолори се со врвен квалитет, отпорни на влијанија, еколошки и безбедни по човековото здравје. За секоја внатрешна и надворешна боја можно е тонирање според вашите желби во плаета од 1700 нијанси.

Oсновна подлога

Oсновна акрилна подлога импрегнатор за ѕидни површини, се користи за рамнење и подготовка на стари и нови површини.


Се разредува со вода во сооднос 1:9 потрошувачка 20 - 50 м2 со канта

Цена
190 ден/1L
Глет Маса Исомат 20кг

Глет маса со фибер влакна средство за израмнување на ѕидни и тавански внатрешни површини отпрона на пукање со фибер влакна.Потрошувачка 1,1 kg/m²/mm. Подлогата може да биде гипс картон или било која цементна и малтерисана подлога.

Цена
325 ден
Глет Маса 25кг Адинг

Глет маса од производителот Адинг Смеса за израмнување (глетување) на внатрешни ѕидни и плафонски површини малтерисани или изведени од бетон, гипскартон и сл.
Потрошувачка за слој од 1mm - 1.25 kg/m²

Цена
250 ден
Боја Isomat економи

Боја за внатрешна употреба од производителот ISOMAT. Емулзиска боја базирана на вода за внатрешна употреба.
Се карактеризира со одлична обработливост и моќност на покритие. Се препорачува за употреба на нови или површини што веќе се боени.
650 ден / 14л
520 ден / 10л
215 ден / 3л

 

 
Поликолор Bekament 

поликолор Bekament внатрешна класична боја за ѕидни и тавански површини, се разредува со вода 10%. 

Потрошувачка 12м2/l. Погоден за гипс картон, малтерисани површини. Можност за тонирање во многу бои.

695ден/15l    
200ден/3l

 

Исомат поликолор Classic

Исомат боја за внатрешни ѕидови, висока покривност, отпорна на стареење и валкање. Лесна обработливост и нанесување. Мат изглед. Можност за тонирање во огромен избор на бои. Подобри карактеристики и отпорност од класичните поликолори.  Потрошувачка 12m2/l во еден слој.
 

Цена
15л - 740ден
Исомат акрилна фасадна боја

Премиум акрилна фасадна боја, отпорна на влага и екстремни надворешни влијанија. Парапропусна боја што овозможува "дишење" на ѕидовите. Одлична покривност и мат изглед. Можност за тонирање во голем број на  нијанси. Се користи и како внатрешна боја отпорна на мувла,влага и нечистотии. 
15л - 2150ден        
10л- 1500ден            
3л - 550ден

Боја за бетон Nevena 1кг

Боја за бетон, акрилна растворлива во вода, боја со голема покриеност за заштита и декорација на бетонски површини.

Отпорен на абење, УВ стабилен, издржлив и лесен за нанесување. Достапна во сива,бела,темно кафена и сатинобер боја

Цена
150ден.
Минерелен Абриф 25кг

Минерален завршен малтер за обработка на внатрешни и надворешни ѕидови. Доколку се нанесува на надворешни ѕидови, задолжително се премачкува со фасадна боја.Потрошувачка 10м2 со една вреќа

Цена
310ден
Прајмер за фасадна боја

Концетрат акрилен прајмер на водена база за акрилни и други бои. Погоден за внатрешни и надворешни ѕидови. Обезбедува висока лепливост и пенетрација на површината. Задолжителен пред нанесување на фасадна боја при изработка на фасадни системи. Се нанесува пред нанесување на фасадната боја.
Потрошувачка 1л за 50м2

Цена
900ден/5lit    200ден/1л
Боја отпорна на мувла

MAXIDIS F е внатрешна, водоотпорна, акрилна  боја, високо отпорна на габи и мувла со извонредна покривност, белина, пропустливост на пареа и отпорност на влажно чистење.Потрошувачка 12m2/l за еден слој. 

150ден/0,65Л
450ден/3л
1785ден/15л

Средство за чистење мувла 500мл

MAXICID Standard е премаз со  специјални фунгициди и алгициди. Се користи за уништување на ѕидни алги и мувла на внатрешни ѕидни површини. Дејствува против најчестите видови на ѕидни алги и калапи, а зелените ѕидни алги по третманот со MAXICID Standard целосно се губат.
 

Цена
100ден
Уљана фасадна боја

Иркофас фасадна уљана боја, идеална за покривање на дамки, нечистотии и недостатоци на ѕидовите. Се користи за нови или стари поврѓини за внатрешна или надворешна употреба. Потрошувачка 6м2 со 1кг за еден слој

Цена
190ден/0,75л
Спреј против лизгање

спреј против лизгање за скали, за плочки, за покрај базени, и за секаде каде што има лизгав под. Внатрешна и надворешна употреба.
Безбоен и траен и не го нарушува изгледот на подот. За надворешна и внатрешна примена. *видео*

Цена
740ден
БОЈА ЗА ПЛОЧКИ JAEGER

Боја за плочки 3 во 1 : Прајмер/Боја/Завршен слој. Наменет за плочки во бања, кујна, туш кабини. Отпорен на вода. Лесно нанесување и освежување на плочките. 1канта ≈ 10м2. Бела и Графит боја.

Цена
2500 ден/канта 0.75L
Боја за ѕид-blackboard

Боја за ѕид-blackboard е високоотпорна латексна боја која го прави ѕидот табла за пишување на која можете креативно да се изразите. Погодна за детски соби, кафичи, ресторани, кујни, дневни соби...Избор од зелена и црна боја. *видео*

Цена
1150 ден/1л до 11м2

 

 


 

Лепак за плочки Isomat АК9

Цементен лепак за плочки. Погоден за лепење на керамички плочки на зидни и подни внатрешни површини од бетон, цигли, малтер...Може да се употребува и за други намени.
Стандард C1 према EN 12004
 

Цена
275 ден
Лепак за плочки Isomat AK14

Полимерен модификуван лепак за плочки. Се карактеризира со висока адхезија, цврстина и отпорност на влага. Потполно нелизгачки лепак, не се лизгаат плочките, со продолжено  отворено време на работа. Стандард C1 TE према EN 12004

Цена
330 ден
Исомат лепак за плочка на плочка 20

Висококвалитетен полимерно модификуван лепак за плочка на плочка, мермер, камен, буња и сите проблематични надворешни и внатрешни површини. Флексибилен и издржлив на температурни разлики. Стандард C2 TE S1 према EN 12004 i EN 12002.

Цена
630 ден
Фуга за плочки ЈУБ 2кг

Смеса за фугирање на внатрешни и надворешни плочки. За фуга од 1-10мм. Отпорна на влага, габи и мувла. Еластична, долготрајна и постојана на температури од -40 до +70 C. Лесно и брзо нанесување.Едно пакетче е доволно за 4м2
 

Цена
180ден
Лепак за плочки Ceresit 9

Тенкослојно лепило за сите секојдневни нискотоварни внатрешни употреби за лепење на плочки и керамика
 

Цена
305ден /25кг
Лепак за плочки Ceresit 11

Лепак за плочки за внатрешна и надворешна употреба за плочки и керамика отпорен на температурни разлики. 
 

Цена
365ден /25кг
Лепак за плочки Ceresit 16

Флексибилно лепило за лепење керамички плочи и плочки на критични површини, плочка на плочка и лепење мермер, буња, камен...

Цена
695ден /25кг
Лепак бел Грчки Атлос

Бел лепак со појачани адитиви кој го прави перфектен за лепење на внатрешни и надворешни плочки, ѕидање на стаклени призми, влечење на мрежичка, опшивање прозори. 

Цена
270 ден /25кг

 

Универзален силикон

Универзален силикон за пополнување и лепење кај разновидни материјали и ситуации. За пополнување на простор за стакло, керамика, ламинат, лајсни, врати и др.  Може да се користи и за лепливост кај нискозахтевни ситуации каде нема оптеретување. Достапен во прозирна, кафена, и сива.

Цена
120 ден/ком
Акрилен силикон

Акрилен силикон на акрилна база кој не нагризува порозни материјали како пр. стиропорот. За пополнување на простор и пукнатини кај прозори, каси, пукнатини на бетон, сипорекс, гипсани табли, ламинатни лајсни и тн. Можност да се префарба.

Достапен во бела крем и кафена боја.

Цена
65 ден
Санитарен силикон

Санитарен Ацетатен силикон за пополнување на предели што се под констатна влажност. Решение за пополнување на просторот кај мивалници, туш кабини, санитарии, кујни, ВЦ школки и сл. Не фаќа мувла и габи. Бела и прозирна боја. Флексибилен и растеглив.

Цена
140 ден
Лепак Montage

Суперирорен леплив силикон погоден за скоро сите материјали во градежништвото како лим, метал, керамика, бетон, дрво и тн. УВ отпорен и отпорен на надворешни влијанија. Погоден за олуци, лим, кровови, керамиди, бетонски површини и тн. Прозирен транспарентен

Цена
260 ден

 

Силикон за висока температура

Издржлив и до 300° е идеално решение за брза поправка и затнување на отвори и пукнатини кај камини, печки, грејни тела и сл. Спречува ширење на оган, дим и топлина.

Цена
200 ден
Пурпена високоекспандирачка

Пурпена високоекспандирачка за пополнување на поголеми шуплини. Термо и звучна изолација. Пиштолска и Цевче паковање.

Цена
мала 160ден      голема 200ден
Пурпена нискоекспандирачка

За врати, прозори, пополнување на помали шуплини. Термо и звучна изолација. Лепи разни видови градежни материјали. Волуменот не се зголемува значително.

Цена
260ден
Пурпена за лепење

Пурпена нискоекспандирачка за лепење стиропор, стиродур, камена волна на бетон, цигла или дрво. Трајно и брзо ги лепи плочите без потреба од подготовка на тешките лепаци . Пиштолска и цевче паковање.

Цена
300ден
Силикон Вурт К+Д

Силиконски ПУ лепак со изворедна лепливост и флексибилност за лепење и дихтување кај разни материјали. Отпорен на влага и надворешни влијанија. Особено корисен за заптивање и дихтување кај лимови и олууци но и кај сите материјали од метал, дрво, бетон, пластика...

Цена
370ден
Пурпенза за врати и прозори

Специјална пурпена за врати и прозори. Ниска експанзија и висока лепливост. За монтажа, пополнување и лепење на первази и рамки. Отпорна на мувла и влага.

Цена
240ден
Пурпена огноотпорна

Огноотпорна пурпена која се користи за потполнување кај различни материјали и ситуации каде што се бара огноотпорност. Идеална за потполнување кај оџаци, ќумци, печки, камини, електрични инсталации, противпожарни скали и врати,  и сл. Освем огноотпорноста се добива и одлична термо и звучна изолација. Одлична адхезија со дрво, сипорекс, бетон, цигли, метал, алуминиум. Класа горивост B1 

Цена
480ден/750ml
Чистач за пурпени

Чистач за пиштолот и алатот од употреба од пурпената. Значително го зголемува употребниот век на пиштолот за пурпените

Цена
160ден

 

Бесплатна испорака за Скопје и околината за сметки над 10.000 ден. Доплата на карго за сметки под 10.000 ден.  

Обезбедени сертификати и технички листови по барање на купувачот за сите градежни материјали.  

 Погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.