briket2.jpg
БРИКЕТИ

БРИКЕТИ со висококалорична топлотна вредност од 18 500kj/kg  гарантираат долготрајно оддавање на голема топлина за ниска цена на едноставен и чист начин, без сечење или цепење. Поради високата калоричност ,можат да се користат како единствен извор на топлина без мешање со огревно дрво или друго вид на гориво. 
Мока брикетите се висококалорични, високоеколошки сертифицирани букови брикети. Кај брикетите и пелетите еден од најважните работи е да бидат букови без мешавини поради што само буката не наталожува и лепи на инсталацијата и печките. 
Декларирано Паковање од 10кг

Цена
16ден/кг
energijska-vrednost-pelet.jpg
ПЕЛЕТИ 100% БУКА

ПЕЛЕТИ се произведуваат од 100% чисто  дрво, без никакви примеси од други материјали како картон, лепак или хемиски додатоци. Пелетите својата цврстина ја добиваат со лигнин, природен лепак кој се ослободува од самото дрво. Затоа овие пелети имаат пријатен, сосема природен, дрвен мирис. Нивната стандардизирана должина е до 40 милиметри и тие оставаат многу малку, речиси незабележително пепел по горењето. Спакувани се во вреќи од 15кг со што се доста згодни за ракување и транспорт.

Обезбеден транспорт, истовар со кран за Скопје

 

ПЕЛЕТ ЈЕЛА мешавина А1класа ПЕЛЕТ СРПСКИ 100%БУКА  А1 класа
Влага до 7% Влага до 6%
Калоричност над 18,0MJ/kg Калоричност над 18,5MJ/kg
Пепел 0,7% Пепел 0,5%
Класа А1 Класа А1
185ден/15кг 200ден/15кг

 

 

 

 


 

Бесплатна испорака за Скопје и околината за сметки над 10.000 ден. Доплата 500 ден за сметки под 10.000 ден. Испорака по договор за Македонија.

Обезбедени сертификати и технички листови по барање на купувачот за сите материјали.  

За референци и препораки погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.