Прозорите и вратите се едни од најкритичните места за топлинска и звучна изолација. Доколку немате соодветни прозори, буквално парите ќе ви летаат низ прозор. Затоа инвестицијата во пвц прозори и врати се враќа за многу брзо време. Како продолжение на фасадните,термо и хидро изолациони решенија, ви ги преставуваме ПВЦ прозори и врати, кој за разлика од другите пвц производи на пазарот се произведуваат и склопуваат во модерна високотехнолошка фабрика под најстроги европски критериуми.

Во продолжение опциите на профил,термопан и оков кој ги нудиме:

 

Профил: Трокал германските профили се изработени така да овозможат , голема звучна и топлинска изолација, постојаност на бојата, додека челичните прачки во профилот даваат сигурност и трајност од извиткување и деформирање но и од провала и кражба. Можност за избор на ширина на профилот од:

70мм( Uf -до 0,95 W/m2K) 5 коморен профил 

76мм( Uf -до 0,90 W/m2K) 5 коморен профил (доплата ≈ + 25% од 70мм)

88мм( Uf -до 0,80 W/m2K) 6 коморен профил (доплата ≈ + 40% од 70мм)

Можност за ибор од повеќе бои и дезени. 

 


 

 

Стакло: Стаклото кај еден прозор учествува со 80% од површината, затоа обрнете внимание кај термопанот највеќе. Прозорите што ги нудиме се со стакло од светскиот производител Guardian кој со своето долго искуство ни гарантира стакло од прва класа. Двојното термопан стакло е со двојна заптивка, првата е дистанционерна алуминумска рамка, наполнета со молекуларно сито обложено со битулит кој служи како бариера на водена пара. Овој ваков специфичен вид на заптивка кај термопанот не дозволува навлегување на влага на прозорот и замаглување на стаклата, кој се јавува кај нискоквалитетни термопани и освем изолационите својства го штити прозорот и му дава долговечност. Вториот вид на заптивка е надворешното затварање на термопанот со висококвалитетните полисул­фид, полиуретан или силикон со модерна фабричка технологија. 
Можност за избор од повеќе комбинации на термопан:

-двоен термопан- Две стакла, од кој внатрешното е -нискоемисионо -К (прва слика, кој ги пропушта само топлите бранови, ги одбива ладните) или -високоенергетско стакло 4 сезони (втора слика) одбива и ладни и топли бранови, со микрофилм кој одбива дури 80% од топлината а пропушта многу светлина 70%, Се препорачува за страни кои се под голема изложеност на сонце.  (доплата за 4сезони стакло ≈ + 5% од цена ) потоа е исполна со аргон гас во меѓупросторот, и на крај надворешно сакло кое може да биде обично

-троен термопан- Три стакла, две комори, од кој внатрешното е секогаш К-нискоемесионо додека надворешното крајно, може да биде обично или високоенергетско 4сезони стакло. Тројниот термопан поради двете комори, и трите стакла, има многу поголема термо и звучна изолација од стандардниот двоен термопан, и спречува "потење" и појава на кондезација на стаклото. (доплата троен термопан ≈ +10% од двоен)

-сигурносно триплекс стакло - по избор на клиентот, термопанот може да биде од специјално триплекс ламирирано стакло кое неможе да биде скршено и обиено, со што значително се зголемува безбедноста на објектот. (доплата ≈ + 5еур од м2) 

-Топол Кант- или High Selective дополнителна опција  која може да се избере како замена за стандардниот алуминиумски дистанцер. High Selective дистанцерот има дополнителни топло-изолациони карактеристики  кој го намалува коефициентот на премин на топлина за 7% како и спречува појава на кондезација и мувла. (доплата≈+5%)


 

Ролетни: Набавката на прозори и врати не завршува со монтажата на самиот прозор. За поголема сигурност и изолација изберете пвц или алуминиумски ролетни од нашиот избор, кој се изработени секогаш по највисоки стандарди со алуминиумска кутија, алуминиумска прва ударна ламела, рамки алуминиумски со изолациони четки, и ламели исполнети со изолација.

 

1.jpg
ПВЦ ПРИМА

тип монтажa: челно/ надворешно 
ламела: PVC ламела 43 мм 
бои (ламела): Само бела 
кутиjа вид: AL кутиjа 45° 
бои (кутиjа):Бела и по избор
димензии кутиjа(см): 137/150/165/180/205 
водач: AL водач 
терминал: AL терминал 
управување: автомат, курбла, ел. мотор 

 

2.jpg
АЛУМИНИУМСКА МИНИ

тип монтажa: челно/ надворешно 
ламела: AL ламела 39 мм 
бои (ламела): Бела, или по избор во боја.
кутиjа вид: AL кутиjа 45° 
бои (кутиjа):Бела и по избор
диманции кутиjа(см): 137/150/165/180/20 
водач: AL водач 
терминал: AL терминал 
управување: автомат, курбла, ел. мотор

3.jpg
АЛУМИНИУМСКА МИНИ ОВАЛНА

тип монтажa: челно/ надворешно 
ламела: AL ламела 39 мм 
бои (ламела): Бела и по избор
кутиjа вид: AL кутиjа овална 
бои (кутиjа): бела и по избор
диманции кутиjа(см): 150/18 
водач: AL водач 
терминал: AL терминал 
макс. плош: 6 м2 
управување: автомат, курбла, ел. мотор

8.jpg
АЛУМИНИУМСКА или ПВЦ РЕЛАКС вградена

тип монтажa: вградена 
ламела: AL ламела 39 мм или ПВЦ
бои (ламела): Бела и по избор
кутиjа вид: PVC кутиjа 90° 
бои (кутиjа): бела и по избор
диманзии кутиjа(см): 160/200 
водач: PVC водач 
терминал: AL терминал 
макс. плош: 6 м2 
управување: автомат, курбла, ел. мотор

 


 

 

Комарници: Комарцните се изработуваат по мерка и се земаат во предвид градежните услови. 

- Се изработуваат од висококвалитетни алуминиумски рамки и мрежи изработени од стаклени влакна со покритие од тефлон кој ги прават издржливи и трајни.

- Не бараат скоро никаква грижа

- Не ја намалуваат видливоста низ прозорецот

- Постои можност за фарбање на алуминиумските профили во боја

- може да се монтираат на секаков вид на прозорци и врати

Се предлагаат 3 основни вида на мрежи против инсекти: фискни со шарки, роло и плисе. 

 


 

Бесплатна испорака за Скопје и околината за сметки над 10.000 ден. Доплата 500 ден за сметки под 10.000 ден. Испорака по договор за Македонија. 

5 години гаранција на оков и монтажа од овластен монтер. 10 години фабричка гаранција на боја.   

За референци и препораки погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.