Сипорекс блокови со  димензии на блоковите:  должина 62.5 cm и висина 25 cm. Овие димензии се еднакви за сите блокови. Променлива е само нивната дебелина во границите од 5 до 25 cm. За ѕидање на 1m2 секогаш се потребни 6.4 блокови, независно од дебелината. Освем за градба помалите блокови се погодни за ситни зафати како за подзидување на шанкови,кади,постоља и тн.

Сипорекс 5Х25Х62.5       68ден                                         Сипорекс 15Х25Х62.5 (40ком/палета)   137ден
Сипорекс 10Х25Х62.5     92ден (60ком/палета)              
Сипорекс 12.5Х25Х62.5 115ден (48ком/палета)              Сипорекс 20Х25Х62.5 (28ком/палета)    184ден
Лепак за сипорекс 25кг 230ден (48ком/палета)              Сипорекс 25Х25Х62.5 (24ком/палета)    230ден
Попуст од 10% доколку се земе палета
 

 

Сипорекс блоковите во однос на традиционалните блокови имаат многу предности:

  • мала тежина - 2 пати полесен од традиционалната градба,ова се должи на структурата на сипорекс блоковите,каде само 20% од волуменот преставува полна маса,останатите 80% се пори поради кој сипорекс блоковите имаат и големата топлотна изолација
  • топлотна изолација - Познато е дека воздухот во мирување т.е воздухот затворен во мали ќелии е најголем изолатор,а составот на сипорекс блоковите е гас бетон од кој 20% е полна маса останатите 80% се пори кој ги прават сипорекс блоковите 9 пати подобри изолатори од бетонот,3.5 пати подобри изолатори од керамичките цигли и 3 пати подобри изолатори од тулите.
  • звучна изолација - ова својство ги прави сипорекс блоковите идеални за преградни зидови,како за пример преграден зид од дебелина 15цм дава звучна изолација од Rw = 41 dB кој ги задоволува најстрогите критериуми за преградни зидови.
  • парапропусност - околу 5 пати од онаа на обичниот малтер поради која зидот диши и апсорбирајќи го вишокот влага во просторијата и спротиввно. 
  • цврстина - класи на отпорност Б2.5 и Б5 кои му овозможуваат да биде користен како носив конструктивен материјал за зидови.
  • лесна обработка - Сипорекс блоковите можат да се сечат,коваат,лепат и дупчат. На самото лице место блоковите можат да се приспособат со најосновниот алат како што налага ситуацијата.Во самите блокови можат да се длабат канали,да се порабуват и да се прават отвори. 

 

Блок 20 х 25 х 25

намена: Стандарден блок за ѕидање на надворешни ѕидови во станбени и деловни објекти

Цена
22 ден.

 

Tермо 20 х 25 х 33

намена: Надворешни ѕидови во објекти каде е потребно зголемено ниво на термоизолација.

Цена
38.5 ден
Блок 16 х 33 х 25

намена: Ѕидање на надворешни ѕидови во помошни објекти и станбени објекти 

Цена
28 ден.
polutermo.png
Полутермо20 х 25 х 33

намена: Помошен керамички  блок за пополнување и подѕидување на завршни површини

Цена
35 ден.

 

Блок 12 х 25 х 25

намена: ѕидање на внатрешни преградни ѕидови или надворешни сендвич систем ѕидови.

Цена
18 ден.
Блок 12 х 33 х 25

намена: ѕидање на внатрешни преградни ѕидови или надворешни сендвич систем ѕидови

Цена
26 ден.
Фасаден гитер жолт

намена: ѕидање на фасадни ѕидови и декоративни површини.

Цена
23
Фасаден гитер црвен

намена: ѕидање на фасадни ѕидови и декоративни површини

Цена
23 ден.
giter.png
Гитер мазен

Мазна тула црвена која може да се користи за повеќе намени како за фасаден ѕид, подзидување, декорација и слично . 55ком/м2. Производство Грција

Цена
10ден
Полна тула

намена: ѕидање и опшивки на оџаци, пополнување, ѕидови и друго.
Димензии 25*12*6,5цм

Цена
16 ден
Монта блок 14х33х25

намена: носечки блок при поставување на катна плоча

Цена
Нема залиха
Ферт греди

намена: носечка греда при поставување на катна плоча

Цена
Нема залиха
Бетонски блок

намена: 19х39цм блок за ѕидање во помошни објекти 

Цена
28ден
Блок оџак ф180

намена: ѕидање класичен оџак со опшивка.

Цена
125ден
Блок оџак ф250

намена: ѕидање класичен оџак со опшивка

Цена
185 ден.
Блок оџак приклучок

намена: за приклучок на грејно тело.

Цена
235 ден.

 

Бесплатна испорака за Скопје и околината за сметки над 10.000 ден. Доплата 500 ден за сметки под 10.000 ден. Испорака по договор за Македонија.

Обезбедени сертификати и технички листови по барање на купувачот за сите градежни материјали.  

За референци и препораки погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.