Бои и лакови за дрво и метал, од познатиот производител  Irkom Србија. После доста пофалби од мајстори решивме овој програм да биде дел од нашиот продажен асортиман

osnovna_boja.png
Основна боја 0.75l

Основна боја за метал е еднокомпонентнен премаз за обложување за основна заштита на челични конструкции и метални површини од корозија.Црвена/сива/црна.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
135ден
sintex.png
Емајл боја уљана 0.75l

SINTEX е универзален, уљен, антикорозивна премаз за декорација и заштита на метали и дрво во внатрешноста и надворешноста. Достапен во повеќе бои.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
160ден
osnovna_boja_nitro.png
Осн. боја Нитро 0.75l

Irkom Nitro е основна, антикорозивна боја која се користи за заштита на металите. Се применува како основа пред да се нанесе боја Ircom нитро емајл. Брзо сушење. сива/црна.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
225ден
emajl_nitro.png
Емајл боја Нитро 0.75l

IRKOM NITRO EMAIL е завршен премаз за декорација и заштита на метални и дрвени површини во внатрешноста и во надворешноста. Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање. Достапен во повеќе бои

Цена
240ден
irkolin_calsic.png
Лазура за дрво Класик

IRKOLIN CLASSIC е тенок транаспарентен слој без лак кој се користи за декорација и интензивна длабока заштита на дрво во внатрешноста и надворешноста (прозорци, врати, огради, облоги). Го штити дрвото од вода и атмосферски влијанија и му ги дава посакуваните естетски карактеристики. Достапен во повеќе дезени.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
150ден/0.75l
irkolin_gold.png
Лазура за дрво Голд

Се користи за завршна обработка и декоративна заштита на дрво. Особено е погоден за третман на дрво изложено на екстремни атмосферски влијанија. Се користи во домаќинството, врати, прозорци, шаблони, летни куќи, кабини за најавување, рафтови и сите дрвени конструкции.Достапна во повеќе бои.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
250ден/0.75л
lak_za_drvo_nitro.png
Нитро Лак за дрво

NITRO LAK е безбоен слој за заштита и декорација на цврсти површини од дрво и фурнирани површини во внатрешноста. Се користи за заштита на мебел и внатрешна столарија. После премачкување има брзо сушење и формира транспарентен заштитен слој. Пред да се нанесе се користи нитро основен лак.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
210ден/0.75l
adria.png
Лак за чамци Адриа

ADRIA лак за чамци е алкиден премаз наменет за транспарентно премачкување на надворешни и внатрешни површини (прозорци, врати, огради, облоги, чамци, итн.). Тој е отпорен на вода, механички и атмосферски влијанија. Се карактеризира со голема цврстина и висок сјај и се нанесува со четка, валјак за крзно или шприц.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
160ден/0.75L
akva_osnovna.png
Основна боја Аква

AQUA LAK е транспарентен премаз на водена база базиран на специјални водни дисперзии на акрилни смоли и адитиви. Создава исклучителна основа за примена на  аква емајл. Исто така, производот е целосно здрав, произведен на еколошки принципи, без непријатни мириси за време на сликањето и брзо се суши.Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
270ден/0.75L
akva_emajl.png
Емајл бел Аква

Емајл за дрво на водена база. Без мирис, целосно безбеден по здравјето. Погоден за фарбање на површини кој се во контакт со деца или храна. Еластичен, отпорен, издржлив и на атмосферски влијанија. Погоден за било каква примена во внатрешноста и надворешноста. Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање.

Цена
290ден/0.75l
razredivaci.png
Разредивачи Уљан/Нитро

Разредивачи за разредување на боите и лаковите. Исто погодни за чистење на алат и прибор од боја. Достапни како уљани и нитро. Составен од органски разредувачи. Се користи за одмастување и прочистување на метални површини. Опасност запаливо!

 

Цена
100ден/0.8l
boja_za_radijator.png
Боја за радијатори

Боја за радијатори бела, од алкидни смоли, отпорна на висока температура, им дава на радиајторите чиста и млечна белина. Може да се користи и за премачкување на слични површини кој се под умерена топлина. Изработен е на база на алкидни смоли, органски и неоргански пигменти за отпорност на температура.
 

Цена
180 ден/750мл.

 

irkofas.png
Уљана фасадна боја

Иркофас фасадна уљана боја, идеална за покривање на дамки, нечистотии и недостатоци на ѕидовите. Се користи за нови или стари поврѓини за внатрешна или надворешна употреба. Потрошувачка 6м2 со 1кг за еден слој

Цена
190ден/0,75л
3vo1.png
3во1 Антика

3во1 NOVA ANTIKA е подобрена формула за брзо сушење боја со метални струготини што ги менува антикорозивните агенси. Воедно е антирост, темелна и финална боја. Достапен во Сива и Црна боја.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање. 

проспект

Цена
490ден/1кг
onyx_lak_za_kamen.png
Лак за Камен Оникс

Лак за камен кој ја заштитува и импрегнира површината. Отпорен на сите надворешни влијанија. Го зголемува естетскиот ефект на површината и го зголемува животниот рок. Погоден за цигла, камен, буња, бетон...

Цена
220ден/0.75l
firnejz.png
Фирнејз за дрво

Фирнејзот е составен од препечено кувано ленено уље. Поради својте карактеристики му пружа одлична заштита на дрвото посебно од инсекти. Се користи за импрегнација која длабоко пенетрира во дрвото и го штити.

Цена
150ден/1l
tit_600.png
Спреј за висока темп.

TIT Irkom е спреј за заштита на метални површини кој се изложени на високи температури до 600 степени. Погоден за грејни тела и ќумци. Достапен во црна и сребрена боја.

Цена
250ден/боца
antiros.png
Антирост

Антирост е средство за отклонување на рѓа, корозија, наслаги и нечистотија од железото пред да се нанесуваат други премази. Содржината е отровна, внимавајте!

Цена
100ден/1л
ognootporna_boja.png
Огноотпорна боја

Боја термостабилна отпорна на висока температура до 500C за фарбање на чумки, оџаци и грејни тела.Боја црна мат, алуминиум, сива.
 

Цена
250 ден/750мл
zuzu.png
Зузу боја за кошници

Емајл боја на водена база за дрво која е наменета за кошници за мед. Без додатоци и хемикалии кој би им наштетиле на пчелите. Отпорна на атмосферски влијанија. Достапна во бела, жолта и плава боја.

проспект

Цена
290ден/650мл.
lak_za_parket_chromoden.png
Лак за паркет 2К Хромоден

Двокомпонентен политерански безбоен лак за паркет од производителот Хромос. Висок сјај. Заштита и декорација на дрвени површини како паркет и мебел. Потрошувачка 1л/10м2 за еден слој.

hromoden_d110.png
Лепак за паркет Хромоден

Лепипо на водена дисперзија пунила и адитиви лепење класичен паркет на бетонски, цементни , дрвени и слични површини. Одлична лепливост и издржливост. Потрошувачка 1кг/м2.

650ден/5кг
2200ден/25кг

maksifix.png
Лепак за дрво максификс

Maxifix d1 е лепак кој се користи за лепење и монтажа за намештај, шпер плочи, иверици и било кој други дрвени и медијапански површини. Одлична лепливост и издржливост.Потрошувачка 0.2кг/м2
 

Цена
170ден/1кг
tapeti.png
Лепак за тапети

Лепак за сите врсти на тапети. Висока лепливост и голема издржливост. Со едно пакетче од 30 до 40 м2 лепење.

Цена
70ден/150гр