Брза и лесна изведба, едноставни форми, лесни решениа безброј можности и идеи... Гипс картон облогите се покажаа како одлично решение за вашиот дом и деловен простор овозможувајќи лесно моделирање и комбинирање на просторот во кој живееме и работиме.

Дури и технички комплицираните решенија повеќе не се проблем, додека можностите за креативно обликување се речиси бесконечни, делови од таванот може да се изработуваат според сопствените желби и да се применат во многубројни варјации. Гипс Картонот може лесно да се сече и обработува со што се овозможува лесно вградување на електрична, водоводна и др тип на инсталација, која нема да биде видлива.  

Како алтернатива за класичните масивни ѕидови се изработуваат ѕидови од гипскартон облоги. Плочите лесно се прилагодуваат на структурата на објектот и пружаат одлична топлотна и звучна изолација во комбинација со стаклената и камената волна.

-5% попуст за сметка над 30.000ден


 

gips.png
Гипс табла 12.5мм (1.2 х 2.0м)

Гипс табла од производителот Norgips

Цена
230ден/табла
gips.png
Гипс табла 9.5мм (1.2 х 2.0м)

Гипс табла од производителот Norgips

Цена
225ден/табла
vodootporen.png
Гипс табла водоотпорна 12.5мм (1.2 х 2.0м)

Гипс табла со водоотпорен картон

Цена
360ден/табла
ognootporen.png
Гипс табла огноотпорна 12.5мм (1.2 х 2.0м)

Гипс табла со огноотпорен картон

Цена
330ден/табла
ud.png
УД профил 27/27 3М

Профил достапен во 3м. Дебелина на профил 0.58mm. Се користи за конструкција за ѕидни облоги, плафони, мали опшивки. Кај ѕидни облоги се поставува хоризонтално по должина на подниот и таванскиот дел со дихтун трака.

Цена
100ден/профил
cd.png
ЦД профил 27/60

Вертикален профил достапен во 3м и 4м. Дебелина на профил 0.58mm. Се вметнува во веќе постоечкитеот УД профил. За конструкција за ѕидни облоги и за плафони. Кај ѕидни облоги се поставува на 60cm.


150ден/3м профил

200ден/4м профил

cv.jpg
ЦВ профил 3м

Вертикален профил за преградни ѕидови. Достапно во широчини од 50/75/100мм. Должина на профил 3м. Дебелина на профил 0.58мм.  Се вметнува во веќе поставениот УВ профил на 60cm.

200ден/профил 50mm /3m

225ден/профил 75mm /3m

250ден/профил 100mm /3m

uw.png
UW профил 4м

Хоризонтален профил за преградни ѕидови. Се поставува по должина на подот и ѕидот со дихтун трака. Достапно во широчини од 50/75/100мм. Должина на профил 4м. Дебелина на профил 0.58мм. 

210ден/профил 50mm /4m

250ден/профил 75mm /4m

295ден/профил 100mm /4m

dihtun.png
Дихтун трака за гипс програма

Самолеплива трајно еластична трака од Кнауф која се поставува на сите контакти делови на У профилите. Се постигнува звучна и топлинска изолација.

Трака 3cm  350ден/30м

Трака 5cm  480ден/30м

Трака 7cm  690ден/30м

Трака 9.5cm  890ден/30м

bandaz_traka.png
Бандаж трака

Самолпеплива бандаж трака со ширина 5цм. Се поставува на сите споеви на две гипс плочи. Спречува појава на пукнатини. После поставување се премачкува со Фугенфилер. Може да се користи и за санирање на ѕидни површини.

45м трака 80ден

90м трака 150ден

perflix.png
Радикол 30кг

Радикол или Perlfix е лепак за гипс плочи од производителот Knauf. Моќно лепење за сите рапави цврсти површини. Потрошувачка 6м2со една вреќа зависно од подлогата колку е рамна. Може да се користи и за лепење стиропор, камена волна и сл.

Цена
540ден
fugenfiler.png
Фугенфилер 5кг

FUGENFÜLLER од производителот Кнауф е гипсана-глет смеса која се нанесува за исполна на споевите и ивиците кај гипс таблите во комбинација со бандаж траката. Се користи и за обработка на коси и полукружни ивици. Се формира армиран слој кој не дозволува појава на пукнатини. Може да се користи и за санирање на оштетување кај гипс.

Цена
210ден
lajsna_za_gipss.png
Лајсна метална за ќош

Алуминиумска нерѓосувачка лајсна која се поставува за заштита на ќошевите при поставување на гипс картон. Се поставува пред глетовање. Ширина на страни 2cm x 2cm.

Цена
40ден/2.7м
drzac.png
Директен држач 125мм

Дистанцер однсно држач кој се поврзува со ЦД профилот при изработка на ѕидни облоги или тавански конструкции со мало дистанцирање. Димензија 60х125мм. Дебелина 0.8мм.

Цена
11ден/парче
straf_za_gips.png
Штраф за гипс картон

Штрафови за штрафење на гипс картон со дрво. Достапни во различни димензии.

25мм  250ден/кут.1000ком

35мм  390ден/кут. 1000ком

45мм  225ден/кут. 500ком

55мм  277ден/кут. 500ком

75мм  480ден/кут. 500ком

tipli.png
Типла штраф за гипс конструкција

Типли за прицврстување на профилите за плафон или ѕид направени од бетон,сипорекс,цигла...

К6/4cm 200ден/кут. 100ком

Л8/8cm 225ден/кут. 50ком

К8/10cm 450ден/кут. 50ком

anker.png
Анкер-сидро држач 170мм

За прицврстување на Цд профилите за дрвени греди при изработка на плафони. Носивост 25кг. 60/27/170мм димензија

Цена
14ден
nastavak_za_cd.png
Продолжеток за ЦД

Продолжеток за наставување на ЦД профил каде е тоа потребно. Димензии 60/27мм

Цена
16ден
rihter.png
Рихтер држач

За изработка на спуштени плафони. Држач за жиците за спуштање. Носивост 25кг. 60/27мм

Цена
15ден
zica.jpg
Жици со увце

Жица со увце кој се врзува за рихтер држачот и ЦД профилот од една страна а потоа со гипс картонот со штрафови и типли од другата страна. Служи за нивелирање и изработка на спуштени плафони.

25cm  6ден
37cm  7ден
50cm  10ден
75cm  15ден

100cm 18ден
125cm 21ден
150cm 22ден
 

 

cd_krstesta.png
Крстеста спојка за CD

За спојување на монтажен и носечки ЦД профил. Носивост 40кг. 

Цена
14ден
spiralna_tipla.png
Еластична типла за гипс картон

Еластична типла-жаба за гипс картон

Цена
4ден
spiralna_tiplaa.png
Спирална типла за гипс картон

Пластична спирална типла за гипс картон

Цена
3ден
gips_pvc_profil_zavrsen.png
ПВЦ завршна лајсна 2.5м

За споеви и завршетоци кај гипс таблите.

Цена
40ден

 

Бесплатна испорака за Скопје и околината за сметки над 10.000 ден. Доплата 500 ден за сметки под 10.000 ден. Испорака по договор за Македонија за големи количини.

Обезбедени сертификати и технички листови по барање на купувачот за сите градежни материјали.  

Погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.