Ламинат-Најчести прашања

Што вклучува цената?+

Имате ли монтажа?+

Превоз имате ли?+

Подно греење?+

Ако ми остане?+

Колку ми треба?+

Имам стар паркет?+


Додатоци за ламинат

Лајсни за ламинат 48мм

Ви ги преставуваме PVC германските лајсни од Doellken Weimar кој се отпорни на гребење и литеење кој ги имаме во многу различни декори. Можат да се постават со држачи, со лепење со силикон или со шајчиња.

Цена
140 ден/2.5м
Филц подлога 2мм

Како подлога за ламинатот можете да го поставите стандардниот филц од 2мм. Ги нивелира малите нерамнини и ја намалува звучноста.

Цена
15 ден/м2
Филц појачан 5мм

За поголема изолација и нивелација при монтажа на ламинатните подови поставете го филцот од 5мм во коцки кој ви гарантира дополнителна термо и звучна изолација.

Цена
70 ден/м2
Преодни лајсни

За преодите меѓу собите и процепите се користат преодните алуминиумски лајсни кој ги има во повеќе типови. Достапни како полукружни, Т-лајсна во повеќе дезени. 

Цена
од 330ден/2.7м1 160ден/0.9м

 

Лајсна пвц КУБ 6см

Лајсни за подови и ламинати со модерен куб изглед. Лесно пристапен канал за кабли. Меки гумени завршетоци за одлично спојување со ѕидот. Достапни во повеќе дезени.

Цена
230 ден/2.5м
Лајсна медијапан 8cm

Лајсна за ламинати и подови од медијапан со висок квалитет. Бела боја. Се монтира со лепење. 8cmx240cmx1.5cm(дебелина)
Оддава лускузен и модерен изглед.

Цена
470ден/2.4м
КУБУ Лајсна без раб Флекси

500ден /  бела 4см х 250м 

620 ден / бела 6см х 250см

750 ден/ бела 8см х 250см

800 ден / бела 10см х 250см

 

КУБУ Лајсна без раб Хамбург

870 ден /  бела 8см х 250см

1050 / бела 10 см х 250см

1120 / црна 10 см х 250см

 


8мм дебелина AC5/32 класа 

Ламинати со паркет редење рибина коска. Антибактериска и антистатична површина. 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C.

Технологијата MO.RE гарантира  до 48 часа заштита при случајно разлевање на течности врз подот.

Гаранција 20 години


8мм дебелина  AC3/31 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Гаранција 10 години.


8мм дебелина AC4/32 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Гаранција 20 години


10мм дебелина AC4/32 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Гаранција 20 години.


10мм дебелина AC5/33 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Гаранција 30 години.


12мм дебелина AC5/33 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Технологијата MO.RE гарантира  до 48 часа заштита при случајно разлевање на течности врз подот. Таа е базирана на нова формула во основата на ламинатот и  го прави подот поиздржлив на влиание на водата врз него.

Гаранција 30 години