Идеално решение доколку сакате естетски да разубавите една просторија а притоа да добиете многу дневна светлина како и топлотна и звучна изолација зачувувајќи ја интимата. Направени од компресирано стакло, стаклените призми или стаклените цигли, се високо отпорни на надворешни влијаниа, термо и звучни изолатори, ја спроведуваат дневната светлина. Ги има во повеќе форми и бои. Се употребуваат за повеќе намени како преградни зидови, прозори, панели, огради, прегради...Лесни за одржувуње и чистење. Се монтираат со класично зидање со бел лепак со крстчиња или со арматурно железо.

Најчести прашања - лексан и призми

Дали имате превоз?+

Дали сечете лексан?+

Дали имате монтажа?+

Призма Облак

25 парчиња во м2

Димензии: 19 х 19 х 8см

Цена
130 ден/парче
Призма Мрежа

25 парчиња во м2

Димензии: 19 х 19 х 8см

Цена
130 ден/парче
Призма Меур

25 парчиња во м2

Димензии: 19 х 19 х 8см

Цена
160 ден/парче
Призми во боја

Достапни бои по порачка:

мат, сина, зелена, розе, сива

Цена
290 ден/парче
Примза Паралела

25 парчиња во м2

Димензии: 19 х 19 х 8см

Цена
130ден/парче
Призма мрежа голема

25 парчиња во м2

Димензии: 19 х 19 х 8см

Цена
130/парче
Призма Сахара

25 парчиња во м2

Димензии: 19 х 19 х 8см

Цена
290ден/парче
Призма Оптикал

25 парчиња во м2

Димензии: 19 х 19 х 8см

Цена
160ден/парче

 


 

Лексан материјалот најчесто се користи за настрешници, покривки, прегради и застаклување на простории каде би сакале да има продор на надворешна светлина. Лесно се монтира, флексибилен, издржлив, отпорен на временски влијанија ув заштита, термо и звучна изолација и во случај на пожар плочите само се топат не горат. Го има во повеќе бои и дебелини. Идеален за полукружни форми. Се продава на табла или пола табла. Димензија на табла е 6м х 2.1м

 

Лексан Транспарентен

Димензии: 6м х2.10м табла

3м х2.10м половина табла 

4 мм    5.040 ден/табла

6 мм    6.930 ден/табла

8 мм    8.064  ден/табла

10мм   9.324 ден/табла

 

Лексан Бронза

Димензии: 6м х2.10м табла

3м х2.10м половина табла 

4 мм    5.040 ден/табла

6 мм    6.930 ден/табла

8 мм    8.064  ден/табла

10мм   9.324 ден/табла

Лексан во боја

Димензии: 6м х2.10м табла

3м х2.10м половина табла 

4 мм    5.040 ден/табла

6 мм    6.930 ден/табла

8 мм    8.064  ден/табла

10мм   9.324 ден/табла

Бои: Бела, Сина, Зелена, Црвена

 

Лајнси за лексан

Завршна лајсна L 147 ден/ 2.1м

Спојна H лексан лајсна: 

4 мм дебелина   720 ден/6м

6 мм дебелина 1080 ден/6м

8 мм дебелина 1380 ден/6м

10мм дебелина 1470 ден/6м