Панелни радијатори

Панелни радијатори од турскиот производител Airfel
● 12години гаранција 
● 33,3м дебелоѕидна комора 
● електростатско боење со нанотехнологија
 

60вх40д 3.050ден 60вх160ш 7.500ден
60вх60д 3.500ден 60вх180ш 8.350ден
60вх80д 4.300ден 90вх40ш 3.550ден
60вх100д 5.050ден 90вх60ш 4.700ден
60вх120д 5.500ден 90вх80ш 5.850ден
60вх140д 6.650ден 90вх100ш 7.000ден

 

Регистри за парно

Регистри за парно од чешкиот производител Thermal со 10годишна гаранција.
 

45шх94в 414w 2.800ден
45шх129в 564w 3.000ден
45шх164в 732w 3.700ден
60шх94в 535w 2.650ден
60шх129в 728w 3.900ден
60шх164в 946w 4.200ден

 

Четка спирална за чистење

Четка спирална за чистење на ќумци и оџаци. Не ги оштетува површините.

Цена
Ф80-280ден/Ф200-300ден
Четка топчеста за чистење

Четка силиконска погодна за чистење на оџаци и ќумци. Не ја оштетува површината. Погодна за инокс.

Цена
Ф150-400ден/Ф200-500ден
Четка челична Ф250

Челична четка за чистење на ѕидани или шиндел оџаци. Не се користи за инокс оџаци.

Цена
780ден
Сет за чистење Ф80

Практичен и ефикасен кит чистач за ќумци и оџаци за пелет Ф80.
Составен од флексибилни четки од фиберглас и сајла. Италијанско производство.
 

Цена
3м/1250ден 5м/1380ден
Правосмукалка за пепел Миницен

Мокност 800 W

Капацитет 10 L

Основен модел

Made in Italy

Цена
2500 ден
Правосмукалка за пелет Alfa Plam

Моќност 1200 W

5 слојна заштита
Заштита од жар

капацитет 20 L

Цена
3.500 ден
Резервни делови за Алфа Плам

Корпа-130ден
Платно-120ден
Огноотпорна вреќа - 650ден

Алуминска трака

Алуминска трака огноотпорна, висока лепливост и отпорност. Употреба за места со висока температура кај камини, оџаци, ќумци и места за заптивање за изолација

Цена
465 ден/50м
Огноотпорна боја

Боја термостабилна отпорна на висока температура до 500C за фарбање на ќумки, оџаци и грејни тела.Боја црна мат, алуминиум, сива.
 

Цена
280 ден/750мл
Радијатор лак

Боја за радијатори бела, од алкидни смоли, адитиви, и пигменти, отпорна на висока температура, прави заштитен чист бел слој.  
 

Цена
180 ден/750мл
Пелет за чистење

Специјален пелет за чистење на печките, составен од специјални пелети кој ја прочистуваат и катилизираат печката. Го продолжуваат векот на траење на  печката

Цена
195 ден/ком
Чистач за стакло

Чистач за стакло за камини на пелет и дрва. Брзо и едноставно го чисти стаклото и го заштитува. Доколку не се чисти редовно стаклото може трајно да се оштети.

Цена
195 ден/ком
Спреј за висока темп.

TIT Irkom е спреј за заштита на метални површини кој се изложени на високи температури до 600 степени. Погоден за грејни тела и ќумци. Достапен во црна и сребрена боја.

Цена
250ден/боца
Температурна лак боја

Лак - боја за метални површини изложени на високи температури до 400 степени. Висока отпорност, заштита и квалитет. Идеално за репарација и префарбување на грејни тела, машини, ауспуси, скари и сл.
ЦРНА И СРЕБРЕНА боја. 

Цена
400
Hepa филтер за пепел

Филтер за правосмукалките на пелет со Хепа технологија од италијанскиот производител Ribitech.

Се користи како резервен дел и замена за правосмукалките за пелет

 

Цена
550
Пред филтер кеса

Платнена мрежа специјална за пред филтер за правосмукалки за пелет од италјанскиот производител Ribitech

Се користи како резервен дел и замена за правосмукалките за пелет
 

Цена
400ден
Огноотпорен лепак AK Fire

Огноотпорен цементен малтер. Погоден за поставување и фугирање на секаков вид огноотпорни тули во области каде што се развиваат високи температури (камини, печки на дрва, скари, оџаци, итн.). Овозможува одлична отпорност на високи температури и екстензивни температурни промени. Има висока почетна и крајна цврстина на адхезија и отпорност на влага.

Цена
315ден/5кг
Пурпена огноотпорна

Пурпена која се користи за потполнување кај различни материјали и ситуации каде што се бара огноотпорност. Идеална за потполнување кај оџаци, ќумци, печки, камини, електрични инсталации, противпожарни скали и врати,  и сл. Освем огноотпорноста се добива и одлична термо и звучна изолација. Одлична адхезија со дрво, сипорекс, бетон, цигли, метал, алуминиум. Класа горивост B1 

Цена
380ден/750ml
Силикон за висока температура 300° 

Трајно елсатичен силикон издржлив и до 300° е идеално решение за брза поправка, лепење и затнување на отвори и пукнатини кај камини, печки, грејни тела, ќумци и оџаци. Спречува ширење на оган, дим и топлина. Еластичен и не пука. Црна и Црвена боја. Достапен и во мало кит паковање.

Цена
250ден / 300мл 120ден / 60мл
Огноотпорен силикон 1200c

За потполнување и полнење на фуги, пукнатини и други поправки каде е потребна огноотпорсност дури и до 1200 степени. Се употребува за поправки кај камини, оџаци, затворање на ќумци, цевки, кај шамот и сл. Може да се нанесува на бетон, цигли, алуминиум, метал, шамот, челик, стакло.

 

Цена
300ден/300ml

Стоплете го вашиот дом и семејство со радијаторите  за централно греење на реномираниот производител Airfel, водечки производител во секторот на топлински системи и со регистрите од чешкиот производител Thermal Trend. Панелните радијатори се наменети само за приватни парно системи и за централните градски системи. Со тоа што за централни градски системи гаранцијата не важи.