Најчести прашања-Фасади

Како да пресметам цена?+

Дали имате работна рака?+

Дали имате превоз?+

Ако ми остане материјал?+

Да дојде некој да види?+

Гаранција?+

Тонирање?+

Како се плаќа?+

Нормативна пресемтка на потрошувачка на фасаден систем

Производ

Потрошувачка

Цена/парче

Цена/М2

АКТ33 Лепак за стиропор
со силна адхезија

6м2
25кг вреќа

247 ден

41 ден

5см/17кг Стиропор Усјепор

1 м2

/

175 ден

8см/17кг Стиропор Усјепор

1 м2

/

280 ден

10см/17кг Стиропор Усјепор

1 м2

/

350 ден

АКТ35 Лепак за рабицирање
со полимерни влакна

8м2
25кг вреќа

322 ден

42 ден

Рабиц мрежа 145 грама

1м2

/

22 ден

Прајмер (грунд) подлога за
хемиско врзување на малтерот

150м2
25кг туба

2250 ден

15 ден

ЕТИК 2мм Акрилен Малтер (абриф)
висока температурна еластичност

10м2
25кг канта

1090 ден

109 ден

Лајсни за фасада со мрежа

0,2/м2

38 ден

8 ден

Типли за стиропор

4/м2

3,5 ден

14 ден

Вкупно по м2 за 5см стиропор

425ден

Вкупно по м2 за 8см стиропор

530 ден

Вкупно по м2 за 10см стиропор

600 ден

Цените се со пресметан големопродажен попуст. Пресметката е нормативна по зададените критериуми од произовдителот и истата може да варира на секој објект индивидуално.

 

Топлина во зима и свежина во лето, термофасадните системи гарантираат удобно живеење и при најекстремните температури истовремено овозожувајќи значителна заштеда на се повисоките енергетски сметки, заштеда која за период од 3 - 5 години во зависност од објектот ја враќа вложената инвестиција. Термо фасадата се нанесува лесно и брзо и е составена од неколку фазни елементи приложени подоле по редослед на нанесување. После долго анализирање на квлалитет , производители , најразлични брендови, во Ројал Инвест ви го предлагаме системот за фасада од светскиот производител ISOMAT , кој ќе ви даде највисок квалитет во однос на цената. Започнуваме со основниот премаз за подлогата, Врска У...

 Isomat EU систем

Врска У 

Врска У - се премачкува површината на која се нанесува фасадниот систем(цигла ,малтер , бетон...), ја подобрува лепливоста, отпорноста на влага и ја прочистува површината од нечистотии. Задолжителен при нерамни или постари површини како и при изработка на фасадни системи.
 

Цена
180ден/кг 850ден/5кг
Лепак за стиропор Isomat AK T 33

Лепак Isomat AK T33 основно лепило за фиксирање на стиропорни изолациони табли изработен од хидраулични и синтетички лепила. Потрошувачка 5м2-8m2 со една вреќа. Се лепи точкасто и со задолжително правење рамка на стиропорната табла.
*ЕТА сертификат
 

Цена
260ден/25кг
Фасаден стиропор Усјепор 5цм

Фасаден стиропор се лепи со лепакот за стиропор или со пурпената, по потреба се фиксира со додадтни пластични типли. Препорачан тип на стиропор за фасада, е минимум 5цм дебелина со густина 17кг/м3. Поголема дебелина на стиропор значи и поголема изолација.

За сите цени на стиропорот кликнете  ТУКА 
 

Цена
Цена Цена 175ден/м2 17kg
Лепак за рабицирање Isomat Ak T 35

Лепак за рабицирање. Се нанесува врз фасадната мрежата и преставува идеална основа врз која се нанесуваат завршните малтери. Збогатен со полимерни смоли и армирани влака со што добива на висока еластичност и отпорност. Потрошувачка 10м2/вреќа.
*ETA сертификат

Цена
350ден/25кг
 
 
 
 
Стаклена фасадна мрежа 145гр

Стакленаа фасадна мрежа се нанесува по фиксирање на стиропорот, има за задача да оневозможи пукање и ронење на завршните малтери. Има за цел да се оневозможи пукање и ронење на завршниот малтер.
Задолжително дијагонално армирање на сите ќошеви кај врати, прозори и сл. Задолжителен преклоп.
 

Цена
Цена 27ден/м2
Фасадна грунд подлога Isomat Primer

Фасадната подлога Isomat ML-Primer, прави хемиска врзивна реакција помеѓу лепакот и завршниот слој на акрилниот малтер и задолжително се нанесува пред изработката на завршниот слој. Густ акрилен прајмер која значително ја подобрува рапавоста на подлогата. Покривна површина до 150м2 со една канта.*ЕТА сертификат

Цена
2100ден/25кг 7кг/750ден
Завршни малтери

Одберете релјеф и боја по ваш избор од широката лепеза на пластичните малтери. Акрилните малтери се одликуваат со долгорочност и неменливост на бојата. Водоодбивност и отпорност на атмосферски влијанија и УВ зрачење. Голема предност е и лесното одржување кое може да биде и обично чистење со вода. Потрошувачка 10м2 со една канта.

Цена
1150ден/25кг
Лајсни за фасада 2,5м1

Лајсна со мрежичка за агли, за армирање и зацврстување на аглите при изработка на фасади и други градежни зафати со стиропор. Ги заштитува аглите од напукнување и ронење. Задолжителна примена кај фасадите на сите ивици. Кај прозорците се користи окапна лајсна.

Лајсната е со димензија од 2,5м1 должина, ширина на мрежата е 20cm

Цена
Цена 45ден

Разно материјали за фасада

Почетна лајсна за фасада

Почетна лајсна од алуминиум за стиропорот, која се поставува како основа и се поставува со штрафење во самиот ѕид.  


150ден/5cm 2м
200ден/8cm 2м
230ден/10cm 2м

Типли за стирпор

Типлите се користат за прицврстување на стиропорните табли. За различни дебелини на стиропор се произведуваат различни големини. При дијагонала над 8м, и за стиропори над 8cm, типлите се задолжителни.

3.5ден/12cm  
5ден/16cm    
11ден/20cm

 

Лепак за рабицирање БЕЛ AKT35

Лепак за рабицирање и лепење на мрежичка. Бел лепак збогатен со смоли и армирани влака со што добива на висока еластичност и отпорност. Потрошувачка 10м2/вреќа.*ETА серт.

Цена
Цена 440 ден/25кг
Минерелен Абриф 25кг

Минерален завршен малтер за обработка на внатрешни и надворешни ѕидови. Доколку се нанесува на надворешни ѕидови, задолжително се премачкува со фасадна боја.Потрошувачка 10м2 со една вреќа. Достапен во гранулации од 1мм 1,5мм(мазен) и 2мм

Цена
310ден

 

Бетоноконтакт Адинг

Подлога која се употребува како прајмер и стабилизатор на подлоги, за подобрување и изедначување на порозноста, како и за остварување подобра врска меѓу подлогата и новиот слој. Се користи пред малтерисување и при лепење на плочки, фасада и сл. Се вградува (аплицира) без претходна подготовка на производот.

Цена
300ден/4л 1250ден/20л
Исомат акрилна фасадна боја

Премиум акрилна фасадна боја, отпорна на влага и екстремни надворешни влијанија. Парапропусна боја што овозможува "дишење" на ѕидовите. Одлична покривност и мат изглед. Можност за тонирање во голем број на  нијанси. Се користи и како внатрешна боја отпорна на мувла,влага и нечистотии. 
15л - 2150ден
10л- 1500ден 
3л - 550ден

Прајмер за фасадна боја

Концетрат акрилен прајмер на водена база за акрилни и други бои. Погоден за внатрешни и надворешни ѕидови. Обезбедува висока лепливост и пенетрација на површината. Задолжителен пред нанесување на фасадна боја при изработка на фасадни системи. Се нанесува пред нанесување на фасадната боја.
Потрошувачка 1л за 15м2

Цена
900ден/5lit    200ден/1л
Премиум Акрилен Фасаден Малтер

Висококвалитетен премиум Акрилн малтер кој се одликуваат со долгорочност и неменливост на бојата. Отпорност на атмосферски влијанија и УВ зрачење. Висока еластичност со што се спречува појава на пукнатини, висока водоодбивност и парапропусност, висококвалитетни адитиви и влакна

Потрошувачка 10м2 со една канта.

Цена
1850ден/25кг
Лепак бел за стиропор

Лепак за стиропор и за глетовање на рабиц мрежата. Водоотпорен, Одлична јакост на притисок, Одлична јакост на свиткување, Еластичен.Економичен. 

Цена
320ден/25кг
Пластична капа

Капа пластична за штрафење на стиропор или стиродур. Посебно погодна за монтажи на стиропор/стиродур на тавански делови.

Цена
2.5ден
Лајсна окапна за стиропор

Окапна лајсна за монтажа на стиропор кај прозорите и балконите. Формира двојна ивица и спречува протекување на вода и оштетување на фасадата.

Цена
100ден/2м
Спирална типла за стиропор

Се користи за штрафење на стиропор и стиродур. Посебно погодна за монтажи на стиропор/стиродур на тавански делови. 8цм

Цена
100ден/7ком

 

Тонирање бои и малтери

по нанесувањето на изолациониот слој може да одберете помеѓу многубројните нијанси и тонови достапни за тонирање од програмата на ISOMAT. Фасадните бои и малтери се долготрајни и отпорни на надворешни влијанија и се тонираат машински по фабрички дефинирани рецептури. 

 


 


 

Бесплатна испорака за Скопје и околината за сметки над 10.000 ден. Доплата 500 ден за сметки под 10.000 ден. Испорака по договор за Македонија.

Професионална монтажа 7 евра m2. Монтажата не е вклучена во цената и е предмет на договор помеѓу купувачот и монтерот.

Погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.