• ВремеРаботно време: Пон-Петок 08:00-18:00 ; Сабота 08:00-14:00  телефон02 5116 700 

Стручно за изолациите

 • Ова прашање го добиваме секојдневно, посебно кога е грејна сезона, а ние во Ројал Инвест® продаваме решенија
 • Течната гума како една од најпрактичните хидроиозолации се нанесува во повеќе чекори. Течната гума се нанесува од страната од каде има продор на влага и вода.
 • Термо Стоп е полутечен премаз налик на глет маса или паста. Се нанесува во три слоја откако претходниот е сув на допир. Можете да го нанесете со четка, ваљак или глетарица.
 • Често ни се случува да не прашаат дали е боја против влага? НЕ, Термо Стоп е ТЕРМО ИЗОЛАЦИЈА.
 • Подот-местото од каде ни доаѓа највеќе ладно 🥶 Најголемиот виновник за многу реуми😀 Зашто е тоа така?
 • Кога некој ќе не праша од каде попрво да почнам да изолирам, одговорот ни е почнете од таванот/кровот. Зашто?
 • Капиларната влага продира од земјата преку темелите, па се до ѕидовите. Ги уништива ѕидовите, градбата и е многу штетна за здравјето.
 • Со децении наназад за кровот се употребуваа терхартиите или некој ги викаа битуменски хартии или покле. Но сега имаме поквалитетни материјали...
 • Влага и протекување голема главоболка на секој втор објект во Македонија. Освем што е чест проблем, исто е сложен и тежок за санирање.
 • Фасадата е еден од најголемите топлотни мостови, што значи голем дел од топлината во зима или климатизацијата во лето, се губи преку фасадата. За да се избегнат овие губитоци паметно решение е да се постави термо фасада.
 • Термо Фасадите од стиропор имаат голем бум во последните 15тина години. Едноставната монтажа е еден од адутите која ја прават термо фасадата достапно решение со поголем круг на мајстори кои ги изведуваат. Но на што треба да се припази при изведување на термо фасада од стиропор?